Inlägg

Hej å hej alla glassiga följare. Nu är det dax med glass. Vi har lite glass men inte så snyggt ännu. Vi har stängt och flyttat bageriet hem och knappt haft tid att få till det med glassfabriken. Men vi startar med öppet helger fr o m pingsthelgen o framöver. Vintern har vi pysslat med som vanligt en massa saker, byggt bord, lampor, testat glass, inte varit med på glass SM. Eva har gått på keramik kurs och det kommer finnas keramik i olika former att kolla och köpa på farmen. Kom och ät lite glass i helgen det blir bla brynt smörglass, mjölkglass, svampglass, choklad, violglass och om vi hinner går mjukglassen med en bärmixsorbet. Vi ska ju inte säga så här men skyll er själva om ni kommer på paniköppningen det är rörigt eller som fina ställen säger ”ursäkta röran”

Recensioner
4,8
47 kommentarer
Berätta för andra vad du tycker
Helena Backlund Wasling
· den 13 maj 2018
Jag bara älskar EJfarm. I denna lilla vackra landsbygd där egentligen inte mycket händer finns plötsligt Kölingared på kartan, och det med besked. Så fantastiskt god glass och fika, och småpratet unde...r uppskopningen är alltid väldigt trevlig. Den rustika och innovativa miljön är en kittling för all kreativitet. Visa mer
Kim Novak
· den 4 maj 2018
Tyvärr får ni bara en stjärna av mig. Det för att ni försöker sälja djurprodukter som något positivt. Djurprodukter, också dem som kommer från grannbonden/ granndjurfabriken förorsakar alltid lidande ...och oftast också död för kännande djur, som vill leva. Kalvarna tas ifrån sina mammor, tjurkalvar inom mjölkindustrin anses som avfallsprodukter och behandlas därefter (slaktas i ung ålder), korna blir i genomsnitt bara 5-6 år gamla, fast de skulle kunna bli över 20, hankycklingar dödas inom äggindustrin då de är "värdelösa",...... Jag tror att ni menar väl. Men satsa i stället på våldfria produkter! Producera vegansk glass till exempel! Det är inte rätt att leva på djurens bekostnad! Hoppas på en förändring inom en snar framtid! Framtiden är vegansk! Visa mer
Marie Tilander
· den 20 maj 2018
Fantastisk god glass i vacker omgivning. Vört en omväg.
Ari Salo
· den 18 maj 2018
Supertrevligt ställe bra produkter och bra människor som driver det.
Sofia Wreding
· den 24 juli 2017
Rekommenderas varmt. Glassen är makalöst god, men här finns också bröd, goda kakor, kaffe, kossor, höns, marsvin, hundar och en väldigt härlig atmosfär. Ägarna driver gården och glassfabriken med stor...t hjärta och det märks att det är kärlek och äkta vara i allt de gör. Väl värt en omväg! Visa mer
Andreas Arvefred
· den 9 juli 2017
Trevligt bemötande och väldigt god glass med massor av smak. Hallonsorbet-mjukglassen var top of the line😎
Maroona Darwiche
· den 8 juli 2014
Underbar glass, fantastisk ägare! Här får man en inbjudande upplevelse från början till slut speciellt när de tre söta gårdshundarna springer fram och hälsar till att man sitter och snackar med ägaren... som känns som en polare från förr. Glassmakerna är helt otroliga, ingefära, lime, morot/apelsin, hallonlakrits, hallonsorbet, jordnöt, vanilj, kokos/lime. Ja smakerna bara fortsätter, kunde inte bara pröva tre kulor så jag smakade ALLA! Yap- I did and I don't regret it! Mjölk från granngården, ägg från deras egna höns och så massa kärlek= godaste glassen man kommer få sätta tänderna i!
Här kommer jag DEFINITIVT bli stammis, längtar redan efter nya smaker!
Med vänlig hälsning,
Maroona ❤️
Visa mer
Mikael Torsson
· den 5 juli 2016
Tack för fantastisk glass, och dom små vi tog med hem lever och mår prima! Rekommenderar er till alla turister som besöker oss på Ulricehamns Sportfiske!
Eva Lorentzon Rahn
· den 20 juli 2017
Fantastisk "görgo" glass på ett härligt ställe rätt ut på landet...trots att det egentligen inte var öppet blev vi vänligt emottagna...shit att inte kylväskan var med...får planera bättre nästa gång
Monica Manitski
· den 28 maj 2017
Mycket god glass mitt på landet bland kossor och höns.
Marita Andersson
· den 9 april 2017
Trevligt bemötande och god glass fick vi trots att det egentligen inte var öppet! �
Elin Jensdotter Hont
· den 3 juli 2016
Ett helt fantastiskt ställe och utflyktsmål. Fria höns, hundar och människor ;) utsökt glass! Kommer tillbaka!
Pontus Wasling
· den 9 juli 2017
Troligtvis nationens godaste popcornglass!
Therese Alf
· den 14 juli 2017
Supergod glass! Mums!
Anders Fredriksson
· den 24 juni 2017
Trevligt och charmig glassfabrik med väldigt god glass och trevlig personal.
Jonathan Markert
· den 11 juni 2016
Helt fantastisk glass och en ännu mer fantastisk upplevelse!
Sandra Damgren
· den 28 maj 2017
God glass på ett mysigt utflyktsmål!
Anneth Winqvist
· den 25 maj 2014
Underbart god glass med enbart äkta råvaror och utan konstiga tillsatser. Dessutom rejäla kulor och till ett bra pris. Ett riktigt smultronställe!
Lina Nilsson
· den 24 juli 2016
Godaste glassen vi någonsin smakat! Supermysig miljö också. Kan verkligen rekommenderas! :)
Lina Dahlin
· den 18 maj 2017
Bästa glassen av bästa Jan!���
Inlägg
EjFarm har lagt till 4 nya foton.

Tja. Vi gör Coldbrew,(kallbryggt kaffe) Blir suveräna smaker helt utan beska. GoDricka med gurkmeja och chili, nyttigt för nästan allt. Pepparkakor till en kund och pepparnötter till oss. Gele svarta och röda vinbär har vi också presterat. Denna vecka på torsdag levererar vi till Reko-Ring Borås. Lev väl allihopa.

EjFarms foto.
EjFarms foto.
EjFarms foto.
EjFarms foto.
EjFarm har lagt till 9 nya foton.

Vintertid, och vi gör glass ? Tiden är ur led!!! Kul att det verkar funka. Vi säljer nu på Reko-Ring. ( https://www.facebook.com/groups/311777975944769/ ) Denna torsdag i Ulricehamn, nästa torsdag i Borås och så vidare. Om ni vill ha glass, glögg, godricka (superdricka), saft, dollysar, bullar eller nått annat, kolla in Reko-Ring. Glassen är i portionsförpackning , ”glass i glas” skruva av locket och servera. Pant på burken så det inte känns så slösaktigt. Det börjar även närma sig glöggtider, har gjort en ny smak för året. Äppelmust i basen, rödavinbär för syran, klassiska kryddor för juligheten, svart citron och bittermandel för det där lilla extra. God som den är eller spetsa litelite. Vi bakar lite på bageriet småkakor, dollysar och annat gott, förbereder julen på olika sätt. Lev väl.

EjFarm har lagt till ett evenemang.

Julmarknad.
Fika, hantverk, lokal mat, tombola.

NOV12
sön 11:00 UTC+01Årås Kvarn & Vandrarhem (STF)Mullsjö, Sverige
101 personer var intresserade
EjFarm har lagt till ett evenemang.

Utlämning av lokalproducerad mat.
https://www.facebook.com/groups/1858258964415221/

OKT12
tor 18:00 UTC+02BäckängsgymnasietBorås, Sverige
3 personer var intresserade
EjFarm har lagt till 8 nya foton.

Vad händer på farmen. Lite av varje som vanligt då vi inte kan bestämma oss vad vi ska göra. Denna v på torsdag testar vi att sälja på REKO RING Ulricehamn, kolla på Facebook. Vi har testat lite nya recept på nyttiga drycker. Vi har nygjorda superdycker i 250 ml flaskor.
Drick den som en shot 50-80ml eller späd ut den och ha den till måltidsdryck.
Man får ju inte säga att det är bra för nått, så bäst är att googla dryckerna och fatta egna beslut Men det finns väll nån anle...dning till att dom kallas nedan.
Rönnbär: "Skogens vitaminbomber"
Chaga. "kung av medicinalsvampar och skogens diamant"
Ingefära "kroppens bästa vän"
Har skördat honung för eget bruk (produktionen) sak samma med Chaga. Har även snickrat lite hyllor till Dindeli och så blir det även keramik här på farmen framöver. Lev väl allihopa.

Visa mer

Nu är det nog stängt för detta år på glassfabriken, eller nästan i allafall, som vanligt när vi är här och ni har tur så… Glass finns det i allafall. Sen framöver kommer vi att leverera våra produkter på "REKO Ring Ulricehamn" Sök på Facebook. Vi kommer ha Glass, nyttiga drycker, våra supermarmelader, kakor (Dollysar) , skorpor, och lite mer.

Hösten är på gång men vi har fortfarande öppet på helgerna 1100-1700. Är det sant det där med regnbågen ? då får ni skynda hit å leta. Förra helgen var vi med på "Smaka på Ulricehamn". Allt funkade bra, bara ett litet driftstopp på mjukglassmaskinen som vi snabbt pysslade till. Tackar alla 832 smaktestare för fina lovord.

EjFarm har lagt till 6 nya foton.

Äntligen smaka på Ulricehamn, på lördag i Ulricehamn. Vi är nånstans i mitten på gå gatan och serverar vår prisbelönta (SM) hallonsorbet i mjukglassform kan det bli bättre ?
Kom å testa.
Detta betyder att det är stängt på glassfabriken på LÖRDAGEN men söndag har vi öppet 1100-1700 som vanligt nu på sensommaren. Skickar med lite pyssel till barnen ellerföresten till alla på min favofågel. Nu när hösten kommer med värme kanske lite spagettiglass skulle passa?

Denna vecka: Torsdag till Söndag 1100-1800 Mjukglass = banan. Kulglass bla, ingefära/citronmelis, ahlgrens bilar, popcorn och för er som vågar, rödsöt paprika. Ett lass med polkagrisar kom i veckan, så det fick bli polkapolkaglass också. Pärlhönsen levererar så bra att det är bara pärlägg i glassen nu, helt suverän smet/glass. Sen har jag pysselexprimentat lite, "grafittimossa" har framställts öl,yogurt och mossa i en mix sen ere bara måla sägs de. Vi får se om några månader. Om det är någon som vill köpa marsvins-ungar så finns det leveransklara om ca en månad.

EjFarm har lagt till 6 nya foton.

Kan inte nått annat än att bli gott. En skum banan/pekannöt och chokladsås, rosenkanel, indiskt äppelte, jordgubb med jordgubbsås. Nu finns det en massa pärlhönsägg för de som vill köpa. Vi kör denna och nästa vecka To-Sö sen startar skolorna och semestern e över, då blir det bara helger på farmen så länge det är lite fint väder och så klart att ni fina kunder kommer.

EjFarm har lagt till 10 nya foton.

The best of the best sir. Maräng + grädde + chokladsås = jobbig glass att göra men marängsviss är ju gott. Blåbärsglass med lite schyssta citroner är ju inte heller fel. Romrussin, aja baja vem kör från glassfabriken? Vanlig choklad, ja faktiskt och i mjukglassen går en vaniljpistage och några till Fördelen med att ha en egen glassfabrik är ju att det är öppet jämt. Även när vi sover över på logen ( Glamping test ) och vill ha en "nattmacka". Sen lite music för lata sommardagar. Å-ja öppet Tor-Sö 1100-1800 som ni kanske vet

EjFarm har lagt till 9 nya foton.

Onsdag=barnkalas, ni vet väl att ni kan boka barnkalas med glasstillverkning och djurmatning hos oss? Finns olika alternativ. Några smaker som erbjuds denna vecka. Citron/basilika, Nypon med mandelbiskvier, popcorn (osågoo), Jordnöt, brynt smör, gräddkolakörsbärbittermandel (kanske ett nytt ord), björnbär å några till. Eva brukar numera baka till en eller två pajer som går att få lite glass till, gott.

Först å främst i morgon torsdag öppnar vi kl 1200

Nu är det gjort, jag hade en fundering på söt spetspaprika, kan man? ja man kan! helt ok glass och som det är när vi inte har öppet och ni fina kunder som kommer ändå. Ni får fungera som inte ont anande försökspersoner. Söt paprika glass testad, check! messmörsglass testad, check! rabarber/kanel testad check! Det finns ju lite vanlig glass med för de mindre vågade. Nu har vi fått in nya fårskinn från grannen, nått att sitta på till hösten. Runt 2200kr kostar skinnen. Och när man e kvar på fabriken på kvällen, vad snyggt det e i butiken. Det är så man skulle vilja ha nattöppet.